U trendu

Sraman napad Đilasa prema građanima Republike Srpske

BANJALUKA – Sraman je i potpuno lažan napad jednog od lidera opozicije u Srbiji Dragana Đilasa prema građanima Republike Srpske, koji su zbog takvog njegovog čina, na društvenim mrežama izloženi linču i najodvratnijem izlivu mržnje njegovih istomišljenika, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

„Đilas bi trebao da zna da građani Republike Srpske imaju pravo na državljanstvo Srbije, a da bi onog trenutka kada postanu državljani Srbije trebalo da budu ravnopravni sa svim drugim državljanima, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost“, naveo je Kovačević za Srnu.

On je istakao da je „očigledno da se od Đilasa trenutno jedino može očekivati promocija podela i mržnje među Srbima, što ozbiljno zabrinjava“, naveo je on.

Kovačević je naveo da SNSD ima partnersku i prijateljsku saradnju i odnose sa SNS-om, ali da u potpunosti uvažava i poštuje demokratsko pravo građana Srbije da slobodno biraju.

„Za razliku od takvog našeg odnosa, najbliži saradnici Dragana Đilasa poput Ljubana Panića i Branka Miljuša, koji su generalni sekretar i visoki funkcioner Đilasove stranke, direktno se mešaju u izbore u Srpskoj i vode izbornu kampanju jedne od opozicionih stranaka“, dodao je Kovačević.

On je upitao Đilasa da li se sada građani Republike Srpske, „zbog njegovih neodgovornih i lažnih optužbi, trebaju bojati za svoju bezbednost kada dođu u Beograd ili bilo koji drugi grad svoje voj?ene Srbije“.

Kovačević je postavio i pitanje da li bi trebalo ljudi iz Srpske 2022. godine „u svojoj Srbiji da razmišljaju da li će im neko možda polupati automobil zbog registarskih oznaka iz Republike Srpske“.

„Oni koji danas slede Đilasa u ovom bezočnom izlivu najprimitivnije mržnje prema narodu i građanima Republike Srpske, sami treba da se zapitaju da li žele da se odreknu i Ive Andrića, Jovana Dučića, Petra Kočića, Meše Selimovića, Alekse Šantića i drugih koji su, iako su dolazili sa prostora Republike Srpske i BiH, voleli svoju Srbiju i nesumnjivo joj doprinosili“, istakao je Kovačević.

Đilas je na društvenim mrežama objavio snimak za koji navodi da je dokaz o „uvozu“ sigurnih glasova iz Republike Srpske za vladajuću stranku na izborima u Srbiji, najavljenim za april.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar