U trendu

Sraman oglas za stan razbesne sve: Ko ovde želi da živi, mora da odradi poseban test

Sve veće stanarine, eksplozija troškova energije i nedostatak nekretnina za izdavanje sve više pogoršavaju situaciju na berlinskom tržištu nekretnina. Kako bi iz gomile prijava pronašao prave stanare, jedan stanodavac dao je apsurdan oglas.

Zbog “skučenog stambenog tržišta” prednost želi da dâ porodica koja lekarskim testom može dokazati da su članovi porodice međusobno povezani. O tome piše berlinski “Tagesspiegel”.

Porodice imaju priliku da dokažu da su zaista u krvnom srodstvu i time jasno ispune prijavu, stoji u oglasu. “U tu svrhu sprovodi se kratki, poseban video razgovor s ovlašćenim lekarom, u kojem roditelji treba da odgovare na pitanja. Uz to se upoređuju tri tela (majka i najstarije dete) kao dokaz majke/deteta ”, stoji dalje u oglasu.

Oglas je za četvorosobni stan u Šonebergu, oblasti u Berlinu, a najam košta 1.200 evra za 96 kvadrata.

Oglas je razbesneo korisnike društvenih mreža, koji su između ostalog naveli da je “nečuven” i “preteran”.

Na Tviteru su kritike velike. “Pre svega, to direktno isključuje prave porodice s jednim ili više usvojene dece (ili porodice s dva oca). Pitam se da li je to legalno”, piše jedan korisnik. “Nečuveno” i “uvredljivo”, pišu drugi, prenosi Fenix Magazin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.