U trendu

SRB unistava samu sebe, uz sva moja nastojanja da joj pomogne

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas povodom optužnice srpskog Tužilaštva za ratne zločine protiv četvorice hrvatskih pilota da, kako je rekao, Srbija uništava samu sebe, uz sva njegova nastojanja da joj, kako tvrdi, pomogne.

„Srbija uništava samu sebe, uz sva moja nastojanja da im pomognem. Kažem Vučiću, rokaj po tome kad odlučuješ o svemu. Srbija ima privremena merila iz poglavlja 23. pristupa u EU. Oni nam nisu ništa rekli o nestalima. Oni direktno s ovim krše svoje obaveze iz pristupnog okvira“, rekao je Milanović.

Govoreći o situaciji u BiH, Milanović je rekao da se on ne bavi kadrovskim pitanjima, ali da navija za lidera HDZ BiH Dragana Čovića i jedinstva Hrvata kada je reč o izmeni izbornog zakona.

„Taj isti Šarl Mišel je danas tamo (u Sarajevu) da zakuca ekser u kovčeg. Ja u ovom trenutku navijam za Čovića, da ljudi budu jedinstveni“, rekao je Milanović.

„To su tamo izabrani ljudi, ne prijatelji. To su partneri….“, rekao je Milanović i ponovio da će se protiv ulaska Švedske i Finske u NATO protivi do kraja, dok u BiH ne bude izmenjen izborni zakon.

Videćete, kazao je, na jesen, da se u BiH očekuje mir i da li će Hrvati odustati od svog interesa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar