U trendu

Srbi strahuju da se kamp Lipa pretvara u stambeno naselje

BANJALUKA – Srpski povratnici u Unsko-sanskom kantonu strahuju da migrantski centar „Lipa“ nije privremenog karaktera i upozoravaju da sve izgleda kao da se na tom mestu gradi stambeno naselje.

„Bio sam tamo u ponedeljak i verujte mi da ima više radnika i mašina nego na pojedinim gradilištima u Banjaluci. Rečeno mi je da se grade potporni zidovi, ali sam teren se ne nalazi u blizini brda ili planine“, izjavio je direktor Centra za podršku povratnicima Unsko-sanskog kantona Nemanja Davidović.

Prema njegovim rečima, grade se temelji širine jednog metra, okopavaju tereni, pripremaju čvrste podloge, te nekoliko železnih konstrukcija za ogromne šatore.

Davidović je za Glas Srpske rekao da su zbog svega toga povratnici u strahu da se u „Lipi“ ne gradi privremni migrantski centar, jer nema objašnjenja zbog čega se grade betonski objekti i zašto je prisutan toliki broj radnika.

Davidović je ukazao na poražavajuću činjenicu da o povratnicima niko od nadležnih institucija ni približno ne brine kao o migrantima, te naveo da ne bi, da je drugačija situacija, danas imali čitava sela koja nemaju struju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.