U trendu

Srbi u SAD i Kanadi obeležili godišnjicu bombardovanja

ČIKAGO – U srpskim hramovima u SAD i Kanadi u nedelju je služen pomen žrtvama NATO bombarodvanja 1999. godine i kosovskog pogroma 2004. godine.

Vladika novogračaničko-srednjezapadnoamerički Longin predvodio je arhijerejsku liturgiju i parastos u srpskom Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, u Beogradskoj ulici u Čikagu.

„Danas smo se molili za našu braću i sestre koji su stradali u NATO bombardovanju pre 20 godina u našoj Otadžbini. Ne smemo zaboraviti one koji su na pravdi Boga položili svoje živote. Stradali su sveštenici, deca, narod, vojnici i policajci koji su svoj život položili za otečestvo. Hrišćanska je dužnost da ih ne zaboravimo jer su dali ono najdragocenije za svoj narod, pordice, ognjište i svoju pravoslavnu veru“, istakao je vladika Longin.

U Čikagu najbrojnija srpska zajednica u Americi i sledećih nedelja obeležiće ovu tužnu godišnjicu. Tako je i koncert duhovne i tradicionalne muzike, koji su Nada i Slobodan Brkić održali u hramu Svetog Jovana, bio posvećen sećanjima na stradanja od 1991. do 2004. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)