U trendu

Srbija i Azerbejdžan jačaju strateško prijateljstvo

NJUJORK – Šef srpske diplomatije Nikola Selaković sastao se danas u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Azerbejdžana Džejhunom Bajramovom i istakao da će zajediničko organizovanje skupa Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu dodatno učvrstiti prijateljstvo Srbije i Azerbejdžana.

Selaković je u razgovoru konstatovao da su odnosi dveju država prijateljski i da postoji zajednički interes za jačanje strateškog partnerstva i intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou.

Istakao je da odlični odnosi predsednika Aelksandra Vučića i Ilhama Alijeva umnogome doprinose takvoj saradnji Srbije i Azerbejdžana.

Izrazio je još jednom zadovoljstvo zbog činjenice da Srbija i Azerbejdžan, kao predsedavajući Pokreta nesvrstanih zemalja, zajedno u Beogradu organizuju skup povodom 60. godišnjice prve konferencije nesvrstanih.

Selaković je istakao da će to biti još jedna prilika za učvršćivanje prijateljstva i saradnje dve države.

Šef srpske diplomatije zahvalio je sagovorniku na doslednom stavu Azerbejdžana da stabilnost međunarodnog poretka mora da počiva na principu suvereniteta i teritorijalnog integriteta država, te podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Srbija i Azerbejdžan, prema rečima ministra Selakovića, imaju veliki neiskorišćen prostor za intenziviranje ekonomske saradnje, i zato je veoma važno da Mešoviti komitet za trgovinu i ekonomsku saradnju nastavi da pruža podršku kontaktima privrednika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.