U trendu

Srbija opredeljena za jacanje politickog dijaloga sa Sirijom

NJUJORK – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Sirije Fejsalom Mekdadom i istakao da Srbija smatra Siriju prijateljskom zemljom, sa kojom odnosi datiraju još iz vremena SFRJ i Pokreta nesvrstanih.

S tim u vezi, ministar je izrazio zadovoljstvo što će delegacija Sirije, na čelu sa ministrom Makdadom, prisustvovati skupu u Beogradu kojim će biti obeležen značajan jubilej – 60 godina od Prve konferencije Pokreta nesvrstanih.

Ministar je poručio da je Srbija opredeljena za jačanje političkog dijaloga sa Sirijom, izrazio nadu da će Sirija uspeti da prevaziđe posledice tragičnih desetogodišnjih dešavanja u svojoj zemlji.

Takođe, Selaković je izneo spremnost za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene po stabilizaciji situacije u Siriji.

Selaković je posebno zahvalio na čvrstom i principijelnom stavu Sirije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i zalaganju za poštovanje međunarodnog prava.

Takođe, šef srpske diplomatije zahvalio je na podršci koju Sirija pruža našem teritorijalnom integritetu i suverenitetu u međunarodnim organizacijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.