U trendu

Srbija vodi svoju politiku, ne prorusku, niti prozapadnu

DAVOS – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu svi svetski lideri u Davosu zameraju što Srbija nije uvela sankcije Rusiji i ističe da Srbija vodi svoju politiku, ni prorusku, niti prozapadnu.

„Svi mi zameraju, ja sam crna ovca. Nisu mi tražili, znaju da to ne ide tako lako, oni govore šta oni očekuju, ali ništa ne traže. Ne ide to baš tako, tražili su otvoreno dok Srbija nije bila država“, kazao je Vučić u Davosu za RTS, odgovarajući na pitanje da li zameraju što Srbija ima dobre odnose sa Ruskom Federacijom i da li, i šta traže od njega.

Na pitanje da li postoji mogućnost da Srbija uvede sankcije Rusiji, Vučić kaže da za sada ta mogućnost ne postoji.

„Za sada ne postoji mogućnost da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji, a šta će biti u budućnosti, ja ne znam, ne znam šta život donosi. Nisam od onih koji se zaklinju, pa ne ispune, ja više volim da se ne zaklinjem, a da uradim nešto“, kazao je predsednik.

Ističe da se rukovodstvo Srbije bori za interese države.

„Ali, ko zna kakve pretnje mogu da budu, šta sve može da bude, međutim prošlo je 90 dana i Srbija vodi istu politiku, jedina u celoj Evropi, jedna mala zemlja, brojčano malog, ali ponositog naroda vodi svoju politiku. Ne prorusku, ne prozapadnu, vodi svoju politiku“, ističe Vučić.

Poručuje da se Srbija nalazi na evropskom putu, a da nikoga nije uvredila, ničim nije doprinela sukobu i vodi samostalnu i nezavisnu politiku.

„Ponosan sam na svoju zemlju i na rukovodstvo koje nam je omogućilo da takvu politiku vodimo“, navodi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.