U trendu

Šri Lanka: Čeka se originalno pismo predsednika o ostavci

KOLOMBO – Originalno pismo o ostavci predsednika Šri Lanke Gotabaje Radžapakse biće dopremljeno u Kolombo iz Singapura što je pre moguće, izjavio je danas neimenovani izvor upoznat sa tom temom.

Radžapaksa je ranije mejlom poslao ostavku predsedniku parlamenta Mahindu Japu Abejvardenu, navela su dva izvora iz vlade. Ostavku je poslao nakon što je pobegao u Singapur posle masovnih protesta zbog ekonomskog sloma njegove zemlje, preneo je Rojters.

Predsednik parlamenta, međutim, želi da ima original ostavke pre nego što zvanično objavi da je predsednik podneo, rekao je neimenovani izvor.

Radžapaksa se uputio ranije danas avionom saudijske aviokompanije za Singapur, a zatim putuje u DŽedu u Saudijskoj Arabiji, saopštili su zvaničnici Maldiva agenciji AP.

On je juče telefonom obavestio Abejvardenu da će njegova ostavka biti poslata tokom dana.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge proglasio je juče vanredno stanje u celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, nakon bekstva Radžapakse, u trenutku masovnih protesta zbog ekonomske krize na ostrvu.

Parlament Šri Lanke neće se sastati sutra kao što je ranije najavljeno, saopšteno je iz kabineta predsednika skupštine.

Sledeći datum sastanka parlamenta biće objavljen u naredna tri dana pod uslovom da predsednik skupštine danas primi pismo o ostavci predsednika, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.