U trendu

Srpska delegacija na prijemu u Hurgadi kod guvernera regije

HURGADA – Delegacija na čijem je čelu predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, danas je u Hurgadi, glavnom gradu egipatske regije Crveno more, imala prijem kod guvernera te regije generala Amr Hanafija.

Marković je domaćina upoznao sa 130-članom medicinsko – političkom delegacijom, koja ovih dana boravi u Egiptu.

„U našoj delegaciji je 100 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 klinickih centara, bolnica i domova zdravlja iz Srbije i to su sve zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19“, rekao je Marković.

Dodao je da je do sada u Srbiji vakcinisano 2.900.000 građana prvom dozom, a 1.200.000 je revakcinisano, navedeno je u saopštenju.

„U Srbiji u poslednjih osam godina postoji ekonomska sigurnost, politicka stabilnost i zdravstvena bezbednost za sve građane, što je takođe faktor koji privlači strane investitore“, istakao je Marković, koji je guverneru Hanafiju preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Srbija takvog predsednika kao što je Vučić nije imala poslednjih 50 godina, da uživa takvu popularnost kod ogromne većine građana Srbije. Mi zelimo da ovakvim posetama još više jačamo ekonomsku, zdravstvenu, turističku i kulturnu saradnju“, kazao je on, navodeći da je u delegaciji i narodna poslanica SNS Jadranka Jovanović, operska diva svetskog glasa.

Marković je guverneru Amr Hanafiju i muslimanima u Egiptu i celom svetu cestitao Ramazan.

General Amr Hanafi je rekao da je regija Šarm El Šeika zainteresovana da napravi bratski dogovor sa Jagodinom kao što je to napravio Marsa Alam.

„Ja ću uskoro na vaš poziv doći u Srbiju sa delegacijom privrednika. Mi smo zainteresovani za uvoz žitarica, kukuruza, voća i mesa iz Srbije“ rekao je Hanafi i saopštio da će regija Crveno more uskoro vakcinisati sve zaposlene u hotelima i sve turističke radnike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.