„Šta ako Bil Gejts nestane“: Objavljen čudan „edukativan“ crtać za decu (video)

„Šta ako Bil Gejts nestane“ naslov je čudnog „edukativnog“ videa za decu koji je objavljen na Jutjubu. Video upozorava decu da bi svet bio mnogo gore mesto kada bi nekim slučajem milijarder i osnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts nestao.

Video, objavljen na kanalu koji za publiku uglavnom ima decu, navodi da bi u tom slučaju „veoma poštovani milijarder mnogima nedostajao“.

Na animiranom snimku prikazana su dva junaka, jedan pod nazivom „čista energija“ i drugi „udruženja lekara“ koji plaču kada Gejts nestane i prestane da im daje novac, prenosi RT.

U videu se navodi da je Fondacija Bila i Melinde Gejts „najveća privatna humanitarna fondacija na svetu“ i da će, u slučaju Gejtsovog nestanka, „filantropija pretrpeti težak udarac“.

Takođe, u tom slučaju i drugi milijarderi bi mogli da prestanu da doniraju novac u humanitarne svrhe.

Narator govori kako bi „nestanak Gejtsa doveo do udarca borbi protiv klimatskih promena“ i „doveo do povratka fosilnih goriva“.

Potom zaključuje kako bi onda poznatom milijarderu Vorenu Bafetu „mnogo nedostajao njegov najbolji prijatelj“, što je propraćeno prikazom Bafeta kako sedi na klupi i plače.

Video je objavljen na kanalu za decu „AumSum Time“, koji se ranije zvao „Smart Learning for All“ (Pametno učenje za sve) i ima dva miliona pretplatnika i skoro 600 miliona pregleda.

Prema navodima Linkedina, kanal je baziran u Indiji i osnovao ga je Činmaj Šah.

​Iako su komentari na Jutjubu za ovaj video isključeni, na drugim društvenim mrežama, kao što je Tviter, komentari su da je video bizaran i zastrašujući.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.