U trendu

Šta je Dodik odgovorio Eskobaru na pretnje sankcijama

BANJALUKA – Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik na današnoj konferenciji za novinare u Banjaluci obelodanio je stenogram razgovora sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom, uz opasku da to čini zbog nekorektnog saopštenja koje je objavila američka Ambasada u Sarajevu.

Dodik je rekao da nije bio spreman da izađe u javnost sa detaljima tog razgovora, ali se na to odlučio kada je video da je Ambasada SAD saopštila samo ono što je Eskobar rekao vezano za pretnje sankcijama.

Dodik je zatim pročitao stenogram prema kkojem Eskobar kaže da su „nove sankcije prema Balkanu predviđenje za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji imau korist od toga“.

Na to mu Dodik kaže da mu se „j…..“ za sankcije.

„To sam već upoznao. Ako hoćeš sa mnom da razgovaraš, nemoj da mi pretiš“, rekao je, između ostalog, Dodik.

Poručio je i da će ovu reč koristiti uvek prema onima koji misle da mogu da prete sankcijama.

Ambasada SAD je juče na Tviteru saopštila da je Eskobar Dodiku preneo stav SAD da su pretnje otcepljenjem antidejtonske i da građanima Republike Srpske ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja.

Naveli su i da je Eskobar ponovio snažnu predanost SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH kao jedne zemlje u kojoj su i entiteti Republika Srpska i Federacija BiH i Brčko distrikt…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar