U trendu

Stejt department nazvao Rusiju „morskom nemani“, Moskva odgovorila jednim plakatom

Predstavnica američkog Stejt departmenta Heder Nauert nazvala je Rusiju „morskom nemani“ jer se Vašington neće osećati sigurnijim ni nakon proterivanja 60 ruskih diplomata.

Naime, na brifingu u Stejt departmentu novinar Asošijeted presa upitao je Nauertovu da li će američki izbori u budućnosti biti bezbedniji, u svetlu proterivanja 60 ruskih diplomata, nakon čega je usledila uvreda na račun Moskve.

– Ne možemo da kažemo da će izbori biti bezbedniji u budućnosti. Rusija ima dugačke ruke, ima mnoštvo pipaka. Smatramo da će nastaviti da pokazuju interes prema našim izborima, ali i prema izborima u drugim zemljama – rekla je ona.

Međutim, nakon što je novinar AP-a zatražio od Nauertove da mu objasni šta je mislila pod „dugačkim rukama i pipcima“, ona je rekla da je Rusija zapravo „čudovište iz najvećih morskih dubina“.

Ubrzo zatim oglasila se Ambasada Ruske Federacije u SAD putem Tvitera, uporedivši izjavu Nauertove sa plakatom nacističke Nemačke iz prve polovine 20. veka. „Danas smo svedoci ’velikog antiboljševičkog šoua‘ u izvedbi činovnika Stejt departmenta“.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Peca

    Uvo sa robotom izbacite onaj ko kuca poruku i daje svoje mišljenje nije robo, robot je onaj koji se štiklira

  2. Peca

    A bre ljudi gde više nalaze ove sintetičke (čitaj botovi), rekao bih da je i tamo zavladala neka kriza, kao i kod nas, ja to zovem “egzistencijalna politika“ baviš se politikom da bi živeo (dooobro živeo, ne kao radnici…) Klevetaj, blati, negiraj, osuđuj, nema veze sa realnošću ali je važno da se priča. Biblija bi rekla “reč“ to je ono što je prvo bilo, i reč postade istina, ako je dovoljno puta ponoviš. Na ovu temu do 101. i nazad ali je glupo više. Brate i naši su shvatili koncepciju pa teraju, mi osuđujemo, mogo sam da dignem vojsku ali neću (bolje da pričamo, pa ja imam poso) i toliko izgovorenih gluposti do sad kaljajući ustav ( i njega menjaju..) ĆAO, malo mi je lakše.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike