U trendu

Strah Londona: Šta ako Rusija ne prihvati rezultate istrage

Velika Britanija se plaši da Rusija neće prihvatiti rezultate istrage Organizacije za zaštitu hemijskog oružja (OZHO) o incidentu u Solsberiju, izjavila je britanska stalna predstavnica pri UN Karen Pirs.

„Velika Britanija je u potpunosti spremna da učestvuje na sastanku, saopštićemo Savetu bezbednosti nekoliko novih informacija. Međutim, pitamo se zašto je Rusija danas sazvala sastanak? OZHO vodi nezavisnu ekspertsku analizu uzoraka iz Solsberija, i taj izveštaj još nije gotov. Bilo bi prirodno da SB o tome raspravlja“, rekla je Pirsova.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da li je Velika Britanija požurila sa zaključcima o napadu u Solsberiju, budući da je proglasila krivce pre nezavisne istrage, Pirsova je izjavila da „postoji mnogo dokaza koji ukazuju na Rusiju“.

„Slušajući neke izjave Rusije, bojim se da je njihov cilj da ne prihvate rezultate OZHO, kada oni budu predstavljeni. Međutim, ja mogu samo da kažem da Velika Britanija nema šta da krije. Čekamo izveštaj koji će nam biti predstavljen. Pitanje je — čega se plaši Rusija?“, rekla je britanski diplomata.

(Sputnjik)

3 komentara
 1. Dragan-Zemun

  Rusija nema čega da se plaši, a ne naročito od paranoika, koji su majstori za manipulaciju kojoj su, nažalost, svi naseli.

 2. B

  Koja manipulacija Engleza! Koji spin! Nema dokaza, citava prica je nebuloza, postoji jasan motiv (pljacka 150 hiljada funti koje je Julija Skripalj dobila), a oni pitaju cega se Rusija boji? Lepo je rekao Nikola Pasic engleskom ministru spoljnih poslova: „I svoju praunucad cu uciti da mrze Engleze!“

  1. Anonimni

   potpuno se slažem sa komentarom

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike