U trendu

Stravičan sudar – poginulo najmanje 13 ljudi

Vlasti u američkoj saveznoj državi Kalifornija potvrdili su da je najmanje 13 ljudi, od kojih 10 meksičkih državljana, poginulo u utorak u saobraćajnoj nesreći u blizini američko-meksičke granice, kada se teretnjak sa prikolicom sudario sa terenskim vozilom u kome je bilo 25 odraslih lica i dece.

Kalifornijska agencije za autoputeve (ĆP) navodi da još nije utvrđeno da li je vozač terenskog vozila Ford, koje je registrovano za osam a prevozilo 25 lica, primetio znak za zaustavljanje pre nego što je ušao u raskrsnicu na putu u blizini grada Holtvila, oko 16 kilometara severno od granice sa Meksikom, prenosi Rojters.

ĆP je saopštio da je na licu mesta stradalo 12 osoba, starosti između 15 i 53 godine, uključujući i vozača terenca Ford, od kojih je 10 meksičkih državljana, a jedan od povređenih preminuo je u bolnici.

Rojters prenosi da je vozač transportnog vozila sa prikolicom, koje je učestvovalo u nesreći i za koje je navedeno da je prevozilo šljunak, prema navodima ĆP hospitalizovan sa lakšim povredama.

Američki agenti za imigraciju i carinu (ICE) potvrdili su nekoliko sati kasnije da proveravaju da li se u ovom slučaju radi o trgovini ljudima i da sarađuju sa meksičkim konzulatom kako bi utvrdilo ko je bio u vozilu i obavestile njihove porodice, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar