U trendu

Stravični snimci s Kube: Da li je ovo uzrok tragedije u kojoj je poginulo više od 100 ljudi

Kubanski predsednik Migel Dijaz Kanel saopštio je da je formirana specijalna komisija koja će utvrditi uzrok avionske nesreće u kojoj je poginulo više od 100 ljudi.

Momento de la explosión del avión en La Habana

Momento de la explosión del avión que al mediodía de este viernes se estrelló en #LaHabana. #FuerzaCuba

Gepostet von Cubadebate am Freitag, 18. Mai 2018

„Boing 737“ u kojem su se nalazila 104 putnika i šest članova posade srušio se i izgoreo u petak, 18. maja, ubrzo posle poletanja sa međunarodnog aerodroma „Hoze Marti“ u Havani, a tri osobe su preživele, navodi AP.

Istražitelji pregledaju ostatke aviona kako bi pronašli eventualne tragove o uzroku pada aviona. RT prenosi navode lokalnih medija koji se pozivaju na svedoke i tvrde da je avion navodno udario u dalekovod.

Nebo je bilo oblačno i na aerodromu je padala kiša u vreme nesreće, a kubanska državna televizija javila je da je avion star 39 godina naglo skrenuo udesno nakon poletanja za grad Olgin, na istoku Kube.

Državna avio-kompanija „Kubana de avijasion“ čiji je avion pao, ima generalno dobar bilans bezbednosti, ali je poznata po kašnjenjima i otkazivanjima letova, a mnoge svoje avione je povukla iz saobraćaja zbog problema sa održavanjem proteklih meseci, pa je zato bila prinuđena da iznajmljuje čarter avione od drugih kompanija, navodi AP.

Meksičke vlasti su saopštile je da je „Kubana de avijasion“ avion iznajmila od meksičke kompanije „Aerolajns Damojh“, kao i da su posadu činili Meksikanci.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike