U trendu

Stravično: Izvučen kombi nestale šestočlane porodice u Hjustonu, broj žrtava porastao na 22

Spasioci su u Hjustonu, odakle je voda posle obilnih kiša koje je doneo uragan Harvi počela da se povlači, izvukli potopljeni kombi koji je nestao proteklog vikenda sa šestočlanom porodicom koju čine baka, deka i njihovo četvoro praunučadi uzrasta od šest do 16 godina.

Manuel i Belija Saldivar nestali su sa praunucima dok su pokušavali da pobegnu od nadolazeće poplave.

„Sa žaljenjem javljamo da smo pronašli kombi potopljen u poplavi u Grins Bajuu u kojem se navodno u nedelju nalazila šestočlana porodica“, saopštila je na Tviteru kancelarija šerifa okruga Haris, prenosi AFP.

Policija je uočila tela dve odrasle osobe na prednjim sedištima, dok je zadnji deo vozila i dalje pod vodom, a ne zna se šta je sa decom, rekao je šerif Ed Gonzales.

Beli kombi zaglavio se u muljevitoj vodi u šumovitoj oblasti, nakon čega ga je struja ponela, navela je policija i Rik Saldivar, čiji je brat Semi prvobitno bio za volanom tog kombija.

Semi Saldivar je uspeo da se iskobelja sa sedišta vozača i da izađe iz kombija, ali ne i da spase svoje rođake, objasnio je Rik.

„Najstrašnije je što je on rekao da je čuo decu kako vrište pozadi. To sada neprestano čuje u svojoj glavi“, rekao je Saldivar televiziji KHOU.

Američki mediji navode da je Harvi odneo oko 30 života, a očekuje se da će broj žrtava rasti kako se voda povlači.

Policija u Hjustonu saopštila je da se 17 osoba vode kao nestale.

Broj potvrđenih žrtava u poplavama porastao na 22

Broj potvrđenih žrtava u poplavama na području Hjustona porastao je na 22, nakon što su vlasti pronašle potopljeni kombi sa seštočlanom porodicom iz Hjustona.

U kombiju je bilo četvoro dece, za koju se veruje da su stradala kada je bujica odnela vozilo sa mosta, dok su tela dve odrasle osobe primećene u vodi, saopštile su vlasti, a prenosi agencija AP.

„Nažalost, izgleda da se ostvaruju naše najcrnje misli“, izjavio je šerif teksaškog okruga Haris, Ed Gonsales.

Iako se situacija u Hjustonu popravlja, katastrofalna oluja je sada prešla na državnu liniju Teksas-Luizijana.

Gradovi Bomont i Port Artur u Teksasu imali su problema sa rastućim nivoom poplava, a tamošnje vlasti su aktivno radile na evakuaciji stanovnika.

Kada je reč o najvećem delu područja oko Hjustona, prognostičari kažu da su padavine skoro pa gotove i da se voda već vraća u korita.

„Imamo dobru vest. Nivo vode pada prvi put u sedam dana“, izjavio je jedan meteorolog u okrugu Haris.

Savezne i lokalne agencije javile su danas da su spasile više od 13.000 osoba iz Hjustona i okolnih mesta na jugoistoku Teksasa, a otvorena su i nova skloništa za evakuisane građane zbog oluje Harvi, prenosi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar