Stravično: Roditelji ubili svoje četvoro dece pa izvršili samoubistvo (video)

Vojnik Džerad Eskuibel Harles i njegova supruga odgovorni su za ubistvo svoje četvoro male dece, veruju američke vlasti. Dvojac je takođe počinio i samoubistvo. Sve se dogodilo pre dva meseca kada je policija pronašla mrtve sve članove porodice Harles na zadnjem sedištu njihovog SUV-a. Tada su verovali da je za smrt odgovoran samo 38-godišnji otac, donosi Daily Mail.

Poručnik Džesi Salame rekao je da je Harlesu pomogla supruga, 36-godišnja Šeril En, i da su se zajedno urotili u zločinu i samoubistvu. Obdukcija je pokazala da je porodica umrla od trovanja ugljen-monoksidom. Poručnik Salame priznao je za San Antonio Ekspres njuz da motiv i dalje nije utvrđen, ali je nabrojao nekoliko mogućih uzroka.

Kombinacija životnog stresa koji je pogoršan problemima mentalnog zdravlja i stresa zbog dece s posebnim potrebama, bili su ključni okidači u samoubistvu. Vlasti su identifikovale decu, no ne znaju koje je od četvoro dece bilo ono s posebnim potrebama.

Eskuibel Harles bio je vojnik američke vojske raspoređena u 470. vojno-obaveštajnoj brigadi u vojnoj bazi San Antonio. Susedi su rekli da je porodica nova u tom kvartu, ali nikad nisu videli ništa neobično. Policijski službenici su se 4. juna odazvali na poziv, a šef policije San Antonija Vilijam Makmanus rekao je da je miris ugljen-monoksida bio jak kada su stigli službenici.

Policija je ušla u kuću nakon što je Eskuibelov poslodavac rekao kako danima ne može da ga kontaktira. Kad su ušli, policajce je svladao težak i opasan miris za koji se ispostavilo da je ugljen-monoksid. Policija je saopštila kako su pronašli nekoliko eksploziva nakon što su ušli.

Porodica je pronađena na zadnjem sedištu automobila unutar porodične garaže. Dve mačke takođe su pronađene mrtve na prednjem sedištu.

„To je cela slika. Odrasli, deca, kućni ljubimci“, rekao je Makmanus, “ ne postoje reči kojima bi se to moglo opisati“.

Makmanus je u to vreme rekao da postoje dokazi da ‘to nije bila nesreća’ i nije sugerisao da je neko van porodice umešan.

Vojna baza San Antonio izdala je u petak izjavu u kojoj potvrđuje incident, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.