U trendu

Sud: Medvedčuku pritvor, bez mogućnosti plaćanje kaucije

LAVOV – Sud u Lavovu je ukrajinskom opozicionom političaru Viktoru Medvedčuku odredio pritvor, bez mogućnosti plaćanja kaucije, objavio je danas ukrajinski portal Strana.

Sud u Lavovu je izmenio restriktivne mere Viktoru Medvedčuku i on je zadržan u pritvoru bez mogućnosti da plati kauciju, preneo je TAS S.

Šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Ivan Bakanov potvrdio je 12. aprila uveče da je uhapšen poslanik i šef političkog saveta stranke Opoziciona platforma – Za život Viktor Medvedčuk.

Medvedčuk je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana nakon napada Rusije na Ukrajinu i da mu se od tada gubio trag.

Ukrajinske vlasti Medvedčuka sumnjiče za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

On se u Ukrajini smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva „ličnim prijateljem“, a mediji navode i da je Putin kum njegove najmlađe ćerke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar