U trendu

Sudan: Još dvoje poginulih demonstranata protiv vojne hunte

KARTUM – Sudanske snage bezbednosti usmrtile su dve osobe tokom današnjih protesta protiv vojne hunte, a od kako je 25. oktobra izvršen vojni puč u protestima je poginulo ukupno 56 ljudi, saopšteno je iz Centralnog komiteta sudanskih lekara.

Komitet je saopštio da je prva današnja žrtva, mladić imao tek dvadesetak godina i da je preminuo od povreda glave u prestonici Kartumu, dok je drugi čovek podlegao povredama nakon ranjavanja u grudi iz vatrenog oružja u Omdurmanu. Sudanske snage bezbednosti se do sada nisu oglasile povodom pogibije dvojice demonstranata, prenosi Rojters.

Danas su 12. put održanli veliki protesti tokom kojih su snage bezbednosti u Kartumu ispaljivale suzavac na demonstrante koji su marširali ka predsedničkoj palati.

Činilo se da su internet i mobilne komunikacije u gradu bili u prekidu uoči protesta, saznaje izveštač Rojtersa iz lokalnih izvora.

Ipak, bilo je nekoliko uspešnih objava fotografija na društvenim mrežama koje prikazuju demonstracije u nekoliko drugih gradova, među kojima su i Ad-Damazin, Port Sudan i Senar.

Svi mostovi koji direktno povezuju druge sudanske gradove sa Kartumom ponovo su bili zatvoreni, rekao je sagovornik izveštača Rojtersa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar