U trendu

Sudska dokumenta: Brajan Volš opisan kao sociopata i osoba bez poverenja

VAŠINGTON – Brajan Volš, suprug nestale Beograđanke iz Masačusetsa Ane Volš, opisan je kao „sociopata“ i „osoba koja nije od poverenja“, u izjavama pod zakletvom koje su podnete tokom pravnog spora oko imovine njegovog oca, pokazuju sudska dokumenta.

„Brajan nije samo sociopata, već i veoma ljuta i fizički nasilna osoba“, napisao je u izjavi pod zakletvom doktor Fred Peskatore, koji je rekao da je dugogodišnji prijatelj oca Brajana Volša, doktora Tomasa Volša, prenosi Si-En-En.

Peksatore je u izjavi za javnost naveo da je Brajan ukrao novac od Tomasa i prevario ga za skoro milion dolara-

Opisao je i jedan incident tokom putovanja u inostranstvo tokom kojeg je, kako je naveo, Brajan Volš pobesneo kada su ga stražari optužili da je pokušao da prokrijumčari antikvitete i pokušao da direkom ubije četvoricu ili petoricu stražara.

Prema dokumentima podnetim porodičnom sudu u Masačusetsu, doktor Tomas Volš, koji je više od decenije vodio odeljenje za neurologiju u Brigamu i ženskoj bolnici u Bostonu, preminuo je 2018. u Indiji, a njegov nećak Endru Volš rekao je da on nije želeo da Brajan Volš nasledi imanje.

„Poslednja volja i testament mog ujaka potvrđuju ono što je godinama govorio mnogim ljudima da ne želi da njegov sin, Brajan, nasledi bilo šta od njegovog imanja“, naveo je Endru Volš u predstavci podnetoj sudu.

U testamentu sastavljenom 2016. godine, dr Volš je naveo da nije u kontaktu sa Brajanom, kojem nije ostavio ništa od imovine, pokazuju fotografije dokumenata koje su priložene sudskim dokumentima.

Brajan Volš je pokušao da ospori testament, ali bezuspešno, i podneo je izjavu o prigovorima u novembru 2019, tvrdeći da je on jedan od samo dva legalna naslednika očeve imovine.

Brajan Volš je tvrdio i da je zdravlje njegovog oca bilo „veoma loše“ kada je potpisao ono što je Brajan opisao kao sumnjivi testament, i sugerisao je da je moguće da je falsifikovan potpis njegovog oca na dokumentu.

Tri izjave pod zakletvom, koje su podneli članovi porodice i prijatelji, pokazuju da je odnos oca i sina bio zategnut u godinama pre smrti dr Volša.

U izjavi pod zakletvom Džefri Ornštajn navodi da su dr Volš i sin Brajan nekada živeli zajedno u stanu na Menhetnu, ali da Brajan nije osoba od poverenja i da je izjava pod zakletvom koju je Brajan dao zasnovana na lažima i lažnim predstavljanjima.

On je naveo i da je Brajan bio dugogodišnji pacijent u psihijatrijskoj bolnici i da je dijagnostikovano da je on sociopata.

Istražitelji koji tragaju za dokazima o nestanku Ane Volš pronašli su ranije kese za smeće pune krvi, sekiru, testeru, tepih i upotrebljena sredstva za čišćenje u blizini magacina u Pibodiju.

Istražitelji u zaštitnim odelima i policajci sa psima pretražili su u ponedeljak objekat u ulici Njuberi, u potrazi za tragovima povezanim sa nestankom majke troje dece.

Ana Volš nestala je 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom Logan i odatle otputuje u Vašington zbog posla.

Njen nestanak prijavio je suprug Brajan Volš tri dana kasnije.

On je u ponedeljak uhapšen zbog osnovane sumnje da je lagao istražitelje i određena mu je kaucija od pola miliona dolara, a negirao je krivicu.

Pojedini američki mediji preneli su potvrđene navode da je Brajan Volš na internetu pretraživao kako se rešiti tela žene od 52 kilograma.

Iz tužilaštva je saopšteno da je u porodičnoj kući Volšovih, u podrumu, tokom vikenda pronađen nož i krvave mrlje.

Objavljeno je i da su nadzorne kamere u prodavnici Houm dipot pokazale da je Brajan Volš 2. januara kupio trake, selotejp i sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.