U trendu

Sukob bandi u ekvadorskom zatvoru, 58 mrtvih

KITO – U sukobima bandi u najvećem zatvoru Litoral, tokom noći je ubijeno najmanje 58 zatvorenika, a još desetak je povređeno, saopštila je danas vlada Ekvadora.

U saopštenju se navodi da je policija jutros sa jakim snagama zauzela ovaj pritvorski centar kako bi preuzela kontrolu nad situacijom, a vlada je za nasilje okrivila sukobe između narko grupa koje se bore za prevalst u zatvoru.

Stanovnici koji žive u blizini zatvora u priobalnom gradu Gvajakilu prijavili su da se satima čula neprekidna pucnjava i eksplozije koje su dolazile iz objekta, a u policijskom izveštaju u koji je uvid imao AP, navodi se da je pored 58 ubijenih, 12 zatvorenika povređeno i da su zaplenjeni eksploziv i oružje.

Novo nasilje dolazi u trenutku kada je predsednik Ekvadora Giljermo Laso proglasio sredinom oktobra vanredno stanje u toj zemlji u trajanju od 60 dana u cilju suzbijanja krijumčarenja i upotrebe droge, pošto je samo u ovoj godini u zemlji zaplenjena 147 tona narkotika.

Do sada najgori sukob bandi u ekvadorskom zatvoru dogodio se početkom oktobra i tom prilikom ubijeno je 118 osoba, dok je u februaru poginulo njih 79, prenosi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar