U trendu

Sukobi navijača u Grčkoj, odložen meč Paok-Olimpijakos

Derbi 23.kola fudbalskog prvenstva Grčke između Paoka i Olimpijakosa, koji je trebalo da bude odigran sinoć u Solunu, odložen je zbog nereda navijača na tribinama stadiona, prilikom kojih je trener gostujuće ekipe Oskar Garsija pogođen nekim predmetom sa tribina.

On je pogođen i rolnom toalet papita, nakon čega je pao na kolena, a zvaničnici Olimpijakosa su u znak protesta povukli svoje igrače sa terena, prenosi Rojters.

Meč je i zvanično otkazan dva i po sata nakon što je trebalo da počne, a navijači su se sukobili sa policijom i van stadiona, besni zbog odlaganja utakmice.

Kako se navodi, policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala besnu gomilu, koja se okupila na ulicama oko stadiona u Solunu.

Prema pravilima Grčkog fudbalskog saveza, očekuje se da Olimpijakos bude proglašen za tehničkog pobednika sa rezultatom 3:0, a Paok bi mogao biti kažnjen sa 90.000 evra i dva meča bez prisustva publike.

Grčki portal Katimerini navodi da je trener Olimpijakosa Garsija prebačen u bolnicu gde će ostati tokom noći jer je, kako su naveli u bolnici, pretrpeo unutrašnje krvarenje u ustima.

Kako se navodi, oko i u bolnici prisutan je veliki broj policajaca, a predstavnici Paoka su od bolnice tražili da im dostavi kopiju Garsijine dijagnoze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.