U trendu

Sukobi u Hongkongu, policajac pogođen strelom

HONGKONG – Jedan policajac u Hongkongu pogođen je danas strelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Na fotografijama, objavljenim na Fejsbuk stranici policije, vidi se da je strela pogodila policajca u potkolenicu, a policija je saopštila da je on prebačen u bolnicu, prenosi AP.

Demonstranti su odbijali da se povuku, iako su kamioni s vodenim topovima, u pokušaju da se približe demonstrantima, prelazili preko cigli, koje su oni postaviil.

Učesnici protesta počeli su da se povlače u Politehnički univerzitet tek kada je počela da pada noć, strahujući da će se naći u zamci pošto je policija koristila suzavac i približila im se sa suprotne strane.

Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od brojnih univerzitetskih kampusa, koji su protekle nedelje korišćeni kao tačka okupljanja za učesnike protesta.

Demonstranti su sa krova univerziteta u koji su se zatvorili gađali policiju strelama i molotovljevim koktelima, prenosi Rojters.

Policija je takođe upotrebila suzavac u drugim delovima Hongkonga, a u nekim distriktima bilo je sukoba sa demonstrantima.

„Izgrednici nastavljaju da bacaju velikim praćkama oštre predmete i molotovljeve koktele na policajce“, navela je policija u saopštenju i dodala da je domet objekata bačenih sa ovih praćki do 40 metara.

Policija je takođe upozorila da su nasilne aktivnosti na hongkonškom Politehničkom univerzitetu eskalirale u nerede.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar