U trendu

Sukobili se pakistanska policija i pristalice bivšeg premijera Kana

LAHORE – Pakistanska policija sukobila se danas sa pristalicama bivÅ¡eg premijera Imrana Kana kada su drÅŸavne snage bezbednosti stigle ispred njegove kuće da ga uhapse jer se nije pojavio na sudu pod optuÅŸbom za korupciju, saopÅ¡tili su policija i zvaničnici.

Policijska operacija izazvala je sukobe Kanovih pristalica i policije u većim gradovima zemlje, preneo je AP.

Pripadnici policija su u Lahoreu, gradu na istoku zemlje, planirali da uruče Kanu nalog da se pojavi pred sudom kasnije ove nedelje, kada su ispalili suzavac na kuću dok su ih pristalice 71-godišnjeg opozicionog lidera gađale kamenjem i ciglama, na šta su policajci uzvratili pendrecima.

Prijavljeno je da je povređeno desetak policajaca i oko 35 Kanovih pristalica.

Kan, koji je zbačen izglasavanjem nepoverenja u parlamentu prošlog aprila, dobio je nalog da se u petak pojavi pred sudijom u Islamabadu kako bi odgovorio na optuşbe za prikrivanje imovine i nezakonitu prodaju drşavnih poklona koje je primio tokom svog premijerskog mandata.

Bivši premijer izbegava pojavljivanje pred sudom od novembra kada je ranjen u napadu oruşjem na protestnom skupu u istočnoj provinciji Pendşab, tvrdeći da nije zdravstveno sposoban da putuje iz Lahorea u Islamabad kako bi se suočio sa optuşnicom.

Kan tvrdi da je niz susdskih postupaka protiv njega, koji uključuju i optuşbe za terorizam, zavera vlade njegovog naslednika, premijera Šahbaza Šarifa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.