U trendu

Supruga bivšeg predsednika Urugvaja sada potpredsednica

Surpuga bivšeg predsednika Urugvaja Hosea Muhike, Lusija Topolanski (72), danas je postala potpredsednica te male države Južne Amerike posle ostavke Raula Sendika nakon otkrivene serije skandala o korupciji.

Urugvajski parlament usvojio je ostavku Sendika i izabrao Lusiju Topolanski, senatorsku većine, na mesto predsednika parlamenta, što je i funkcija potpredsednika države.

Sendik (55) bio je na meti kritika već nekoliko meseci posle otkrivanja afere da je koristio novac državne naftne kompanije Ankap za kupovinu prodavnica za luksuznu sportsku premu.

Zvaničnik je prošle nedelje podne ostavku predsedniku Urugvaja Tabareu Vaskezu.

Lusija Topolanski je bila prva dama Urugvaja od 2010. do 2015. godine. Postala je svetski poznata po odbijanju protokola kako treba da izgleda predsednikova supruga i u javnosti se pojavljivala bez šminke i u muškim belim košuljama.

Muhika, poznatiji kao Pepe Muhika, bivši je gerliski borac koji je pre predsednika Urugvaja bio ministar stočarstva poljoprivrede i ribarstva. I on je kao supruga poznat  po odbojnosti prema protokolu, jednostavnosti i srdačnosti. Često je bio vidjen u javnosti u svakodnevnim aktivnostima, kao što je kupovina daske za peglanje ili se zaustavi da poveze nekog autostopera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.