U trendu

Sutra odluka o optužnici zbog incidenta na snimanju filma sa Alekom Boldvinom

SANTA FE – Zvaničnici američke savezne države Novi Meksiko trebalo bi da sutra objave da li će biti podignute optužnice zbog kobne pucnjave na snimanju filma „Rast“ (Rust), kada je holivudski glumac Alek Bodvin nesrećnim slučajem ubio snimateljku Halinu Hačins.

Tužilac prvog sudskog okruga Novog Meksika Meri Karmak-Altvi saopštiće svoju odluku u 16 sati po srednjoevropskom vremenu, preneo je Rojters.

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak.

Osoba koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma Hana Gutijerez rekla je istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.

U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija „odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu“ i da su „svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora“.

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.

Tužilac Meri Karmak-Altvi je izjavila da ta nagodba neće uticati na njenu konačnu odluku da li će podići optužnicu.

„Ako činjenice i dokazi nalažu krivičnu prijavu prema zakonu Novog Meksika, onda će biti podignuta optužnica. Niko nije iznad zakona“, navedeno je u saopštenju kancelarije Meri Karmak-Altvis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar