U trendu

Sve više Vijetnamaca strahuje da su njihovi rođaci među žrtvama

HANOJ – Sve više Vijetnamaca strahuje da su njihovi rođaci među 39 osoba pronađenih u hladnjači kamiona otkrivenog u pokrajini Eseks, u Velikoj Britaniji.

Britanska policija najpre je saopštila da veruje da se radi o Kinezima, međutim, kasnije se pokazalo da je to bila samo pretpostavka, prenosi AP.

Policija je u petak uhapsila tri osobe pod sumnjom da su počinili ubistvo i za trgovinu ljudima, dok je vozač kamiona (25) zadržan u pritvoru pod sumnjom da je počinio ubistvo.

U Vijetnamu, otac 20-godišnjeg mladića strahuje da je među žrtvama i njegov sin, jer se nije čuo s njim od prošle nedelje kada mu je rekao da će se u Parizu pridružiti jednoj grupi koja pokušava da dođe u Englesku.

Ambasada Vijetnama u Londonu saopštila je u petak da je kontaktirala policiju u vezi sa ženom koja je nestala i za koju se strahuje da je preminula.

BBC je saopštio da je u kontaktu sa šest vijetnamskih porodica koje strahuju da su njihovi rođaci među žrtvama, a sa kojima su imali poslednji kontakt prošle nedelje.

Kina je saopštila da za sada ne može da potvrdi identitet ili nacionalnost žrtava, a prema spekulacijama koje su se pojavile na vijetnamskim portalima postoji mogućnost da su žrtve putovale s lažnim kineskim pasošima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.