U trendu

Svečano otvoreno Peto zasedanje 13. Konsultativne konferencije Kine

Peto zasedanje Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije 13. saziva svečano je otvoreno danas u Domu naroda u Pekingu, u predsednika Kine Si Đinpinga i partijskih i državnih lidera.
Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG) na svečanom otvaranju predsednik Nacionalnog komiteta Vang Jang je podneo izveštaj o radu tog organa u kome se ocenjuje da je 2021. bila važna godina u istoriji Komunističke partije Kine i države.

Centralni komitet KP Kine u čijoj je osnovi drug Si Đinping, predvodio je Partiju i kineski narod, i prisebno je reagovao na složene promene nezabeležene u proteklih sto godina i na pandemiju kovida 19, navodi se u izveštaju.

Takođe je, dodaje se, svečano proslavio stotu godišnjicu osnivanja KP Kine, u predviđenom roku odneo pobedu u borbi protiv siromaštva, ostvario cilj izgradnje umereno prosperitetnog društva u svim pogledima, postigao prvi stogodišnji cilj, pokrenuo novi marš na putu ka svestranoj izgradnji socijalističke moderne zemlje i ostvarenju drugog stogodišnjeg cilja, kao i ostvario solidan start 14. petogodišnjeg plana.

Vang je naveo da je na Šestoj plenarnoj sednici CK KP Kine 19. saziva usvojena rezolucija o značajnim dostignućima i istorijskim iskustvima KP Kine u prošlom veku, što je uveliko pojačalo koheziju Partije i kineskog naroda, ali i poverenje i odlučnost zemlje za stvaranje lepe budućnosti.

U izveštaju o radu se ističe da je 2022. važna godina za ulazak na novi put izgradnje moderne socijalističke zemlje na svestrani način i marš ka cilju druge stogodišnjice, u kojoj će Komunistička partija Kine održati svoj 20. Nacionalni kongres.

„Konferencija treba da se rukovodi mišlju Si Đinpinga o socijalizmu sa kineskim karakteristikama za novu eru, da se pridržava opšteg tona traženja napretka uz održavanje stabilnosti i da se pridržava jedinstva i demokratije. Nastaviće da radi dobar posao davanja predloga o politici i služenja celokupnoj situaciji i doprinosiće održavanju stabilnog i zdravog ekonomskog okruženja, društvenog okruženja nacionalne bezbednosti i javne bezbednosti, i čistog i poštenog političkog okruženja“, navedeno je u izveštaju, prenosi CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar