U trendu

Tegeltija: Odluka Šmita o imovini RS neće proći

BANJALUKA – Odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita da „obustavi Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske“ je presedan i to neće proći, izjavio je predsedavajući Saveta ministra BiH Zoran Tegeltija.

On je izrazio nadu da niko u Republici Srpskoj, ni vlast ni opozicija, nije spreman da prihvati tu odluku, prenosi RTRS.

„Imovina je definisana Ustavom. Zna se šta je čija imovina. Ja se nadam da svi ovde razumemo da je pitanje imovine crvena linija za ovaj narod jer kada vam uzmu imovinu onda vam ostaje ništa. Svi pokušaji da se od Republike Srpske napravi jedna prazna ljuštura, od koje ćete imati naziv i nećete ni o čemu odlučivati, je zaista besmislena“, rekao je Tegeltija.

Premijer RS Radovan Višković ističe da ova odluka pokazuje da BiH nije suverena država, već protektorat.

On je postavio pitanje čemu onda služe izabrani zvaničnici i skupštine svih nivoa.

„Stranci se ovde ponašaju kao da su zaštićena vrsta“, ističe Višković.

„Šta je sa realnim životom? Da li je ovaj građanin Nemačke, koji je došao u BiH razmišljao o tome da će ovom svojom odlukom da ugrozi investicije u Srpskoj i da li ćemo mi biti u poziciji da za izgradnju brzih puteva, autoputeva, hidrocentrala možemo da vršimo ekspropijaciju i na koji način“, upitao je Višković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar