U trendu

Teksas: Izvrsena smrtna kazna nad ubicom agenta nekretnina

HANTSVIL – U Teksasu je izvršena smrtna kazna nad 41-godišnjim muškarcem koji je pre više od 16 godina izbo na smrt agenta nekretnina u blizini Dalasa, što je druga izvršena presuda na smrt ove godine u toj američkoj saveznoj državi.

Kosolu Čantakumaneu je ubrizgana smrtonosna injekcija u zatvoru u Hantsvilu, preneo je AP.

On je proglašen krivim za ubistvo 40-godišnje Sare Voker, majke dvoje dece, u julu 2006. Telo Vokerove sa više od 30 nanetih uboda pronađeno je u jednoj kući u Mekiniju, oko 50 kilometara severno od Dalasa.

Dok mu je ubrizgavan snažan sedativ pentobarbital u vene obe ruke, Čantakumane je uputio pogled ka svojoj majci koja je pratila izvršenje smrtne kazne i izgovorio: „Mama, volim te“.

Iako izvršenju presude u teksaškom zatvoru nije prisustvao niko od članova porodice žrtve, osuđenik im je poručio: „Molim se da im moja smrt donese mir“.

Tužilaštvo je navelo da je Čantakumane u julu 2006. godine ušao u kuću jedne manekenke u kojoj je bila Vokerova, agent za prodaju nekretnina, i zadao je višestruke ubode pre nego što joj je ukrao roleks sat i srebrni prsten, koji nikada nisu pronađeni.

Čantakumane je priznao da je bio u kući, ali samo da popio čašu vode. On je tada bio na uslovnoj slobodi pošto je odslužio zatvorsku kaznu u Severnoj Karolini zbog kidnapovanja i pljačke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar