U trendu

Teksas: ล est migranata poginulo kada je SUV upao u kanal

OSTIN – Najmanje ลกest migranata koji su ilegalno preลกli granicu SAD iz Meksika je poginulo, a pet je u kritiฤnom stanju kada je njihovo terensko vozilo koje je ranije pobeglo teksaลกkoj policiji upalo u odvodni kanal, saopลกtile su danas vlasti.

Incident je poceo oko 22.00 sata u utorak, kada je policija u Robstaunu, 357 kilometara jugozapadno od Hjustona, pokuลกala da zaustavi SUV zbog prebrze voลพnje, ali je prekinula poteru kada su policajci izgubili iz vida vozilo u ลกumovitom podruฤju, rekao je ลกef policije Robstauna Erazmo Flores na konferenciji za ลกtampu, preneo je AP.

Vlasti nisu znale niลกta o olupini vozila sve do 4.00 ฤasova ujutru, kada je jedna lokalna stanovnica pozvala 911 da prijavi povreฤ‘enog muลกkarca koji je doลกao do njenih vrata, rekao je ลกerif okruga Nuses J. C. Huper.

Policajaci nisu mogli da pronaฤ‘u coveka, ali su sat vremena kasnije naiลกli na dva povreฤ‘ena mladiฤ‡a koji su hodali putem i koji su im ispriฤali o olupini, rekao je Huper.

SUV se kretao brzinom od 80 kilometara na sat kada se slupao, rekao je kapetan Daniel Lorbero.

Pored poginulih i onih u kritiฤnom stanju, joลก tri osobe su pretrpele lakลกe povrede.
Agenti ameriฤke pograniฤne policije izaลกli su na lice mesta jer su ลพrtve iz Salvadora, Gvatemale i Meksika ilegalno uลกle u SAD, saopลกtile su vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Poลกalji komentar