U trendu

Telegraf: Kolone automobila koji napuštaju Krim

KRIM – Društvenim mrežama proširili su se snimci koji prikazuju velike kolone automobila na Krimu sa ruskim civilima koji su odlučili da napuste to poluostrvo posle velikih eksplozija koje su u utorak pogodile rusku vojnu avio-bazu Saki na zapadu Krima, javlja britanski Telegraf.

Britanski list navodi da je Krim, koji je Rusija anektirala 2014. inače popularna turistička destinacija za Ruse, naročito leti.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je ranije danas da je rat u toj zemlji „počeo sa Krimom i da mora da se završi njegovim oslobođenjem“.

„Ovaj ruski rat počeo je sa Krimom i mora da se završi sa Krimom, njegovim oslobođenjem“, poručio je Zelenski, nakon što je niz eksplozija potreslo rusku vazdušnu bazu na Krimu, pri čemu je poginula jedna osoba, preneo je Bi-Bi-Si.

Nekoliko eksplozija pogodilo je u utorak okolinu naselja Novofjodorovka na Krimu, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je na teritoriji aerodroma Saki eksplodirala avionska municija, preneo je Interfaks.

Broj ljudi koji su povređeni u eksplozijama na aerodromu porastao je na 13, a jedna osoba je poginula, saopštilo je regionalno ministarstvo zdravlja

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.