U trendu

Teroristi planiraju još jedan 11. septembar?

Ekstremisti Islamske države i druge terorističke grupe planiraju novi veliki teroristički napad poput onog koji se dogodio 11. septembra 2001, upozorila je v.d. ministra SAD za unutrašnju bezbednost Elejn Đuk, objavio je danas „Dejli mejl“.

Đuk je u američkoj ambasadi u Londonu istakla da su džihadisti koristili napade noževima i kombijima kako bi svoje članove držali posvećenima, kao i da planiraju još jednu „veliku eksploziju“ sličnu onoj užasnoj iz septembra 2001.

Ona je, pozivajući se na podatke obaveštajnih službi, rekla da ekstremisti planiraju da obore avione i tako izazovu ogroman broj civilnih žrtava.

Kako je istakla, Islamska država je trenutno u „prelaznom“ periodu gde se fokusira na mnogo veći završetak.

Đuk, koja je služila za vreme mandata tri američka predsednika, rekla je da „terorističke organizacije, bilo da je to ID ili druge, žele da izvedu veću eksploziju, kao što su to učinili 11. septembra. Žele da sruše avione, obaveštajna služba je sigurna u to“.

Ipak, kako se rekla, u međuvremenu, moraju da nastave sa održavanjem svojih finansija, da nastave da budu vidljivi i da svoje pristalice održe posvećenima i „zato koriste manje napade i srećni su zbog njih“.

Stvaranje užasa jeste njihov cilj i zbog toga koriste napade vozilima, noževima, izazivaju strah i nastavljaju da unose nemire u svetu, ali to ne znači da su odustali od velikog napada na avione.

Teroristi Al Kaide 11. septembra 2001. godine oteli su četiri putnička aviona i njima izveli samoubilačke napade na Svetski trgovinski centar u Njujorku i na Pentagon u Vašingtonu.

Četvrti avion srušio se na polju u Šenksvilu, u Pensilvaniji, a u tim napadima je poginulo skoro 3.000 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.