U trendu

Todorić poručio Plenkoviću: Kraj kriminalne vlasti

ZAGREB – Nakon što je danas iz Državnog tužilaštva u Zagrebu saopšteno da je povučena protiv 15 optuženih u slučaju Agrokor, oglasio se prvooptuženi bivši vlasnik te kompanije Ivica Todorić i poručio, kako je naveo, „korupmpiranoj vlasti i premijeru“ Andreju Plenkoviću da je došao kraj.

„Opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj“, naveo je, između ostalog, Todorić, uveren da je do povlačenja optužnice došlo da bi se prikrila, kako navodi, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga tužilaštva u predmetu Agrokor koji je formiran pre više od četiri godine.

Povlačenje optužnice u predmetu Agrokor usledilo je neposredno nakon jutrošnjeg hapšenja bivše zamenice županijskog državnog tužilaštva koja je bila zadužena i za optužnicu u slučaju „Veliki Agrokor“.

„Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje porodice i saradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnošću i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posedu i potvrdilo – napravljena je protivzakonito, na kriminalu“, poručio je Todorić, preneo je hrvatski Večernji list.

„Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom veću – ŽDO, ustvari DORH današnjim hapšenjem pravi manipulaciju kojom pokušavaju da izbegnu razotkrivanje protivzakonitih kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA.

Todorić kaže i da je ova manipulacija pomno promišljana sedmicama, ali veruje da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasesti.

„Ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo – Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj“, naveo je, između ostalog, Todorić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.