U trendu

Tokio: Tesko povređen muskarac u napadu na voz dosao svesti

TOKIO – Muškarac (72), koji je teško povređen u nedavnom napadu i požaru u vozu u Tokiju, došao je svesti nakon što je uboden nožem u grudi, saopštili su danas istražni organi.

Muškarac je navodno povređen tako što ga je 25-godišnji Kjota Hatori poprskao hemikalijom po licu i navodno ubo nožem u grudi, dok je putovao vozom u Tokiju tokom Noći veštica, prenosi Kjodo.

Policija planira da ispita muškarca o incidentu kada mu zdravstveno stanje dozvoli, saopštili su istražni izvori.

Osumnjčeni za napad, Kjota Hatori (25), koji je uhapšen na licu mesta 31.oktobra zbog sumnje da je pokušao ubistvo, rekao je da je “želeo da ubija ljude i da mu bude izrečena smrtna kazna” i da je “razmišljao od juna da bude osuđen na smrt“.

On je taj napad, u kome je povređeno 17 osoba, planirao mesecima, a nož koji je koristio, kao i četiri litra tečnosti za upaljače, nabavio je na internetu.

Hatori je sa nožem, u kostimu koji podseća na negativca Džokera iz filmova o Betmenu, tokom napada na voz podmetnuo požar, pa su putnici u panici vrištali i iskakali iz železničkih vagona kroz prozore kako bi pobegli od napadača.

On je, takođe, policiji rekao da je podbacio u poslu i da je imao problema u odnosima sa svojim prijateljima.

Incident se dogodio 31.oktobra u vozu sa 10 vagona koji je kretao za Šindžuku, prometnu stanicu u centru Tokija, iz Hačiođija na zapadu prestonice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar