U trendu

Toplotni talas stigao u zemlje regiona

BEOGRAD – Toplotni talas danas je stigao u sve zemlje regiona, trajaće, kažu meteorolozi, do 27. jula, a temperature vaduha će u pojedinim gradovima i mestima dostizati i neverovatnih 44 stepena Celzijusa.

Zbog visokih dnevnih temperatura u Bosni i Hercegovini je danas na snazi narandžasti alarm, a temperature će iznositi od 32 do 38 stepeni.

U naredna dva dana u većini predela će na snazi biti crveni meteoalarm, kada će se temperatura kretati između 33 i 41 stepena, na jugu čak i 42.

Kako je navedeno na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Banjaluci maksimalna temperatura vazduha će danas biti od 36 do 40 stepeni, dok će nešto niža biti samo na planinama.

Ako se po jutru dan poznaje u Hrvatskoj se danas očekuju paklene vrućine. U Senju se živa u termometru u 6 sati ujutru nije spuštala ispod 30 stepeni, a vruće jutro je bilo u Lastovu, Palagruži, Hvaru, Rijeci i Opatiji i kretala se 24 i 25 stepena.

Vrhunac toplotnog talasa očekuje se za vikend kada će temperature lokalno biti oko 40, kada bi, kako najavljuju hrvatski meteorolozi, mogli biti premašeni neki julski rekordi.

Toplotni talas je stigao i u Crnu Goru, koja će, kako najavljuju meteorolozi, biti jedna od najvrelijih država u Evropi sa mogućom temperatoruom i do 44 stepena.

Vrelo će biti i u Severnoj Makedoniji, gde je prognozirana temperatura za danas između 34 i 41 stpeena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar