U trendu

Tramp besan na savetnike: Nije ih poslušao i čestitao je Putinu

Američki predsednik Donald Tramp oglušio se o upozorenja svojih savetnika kada je čestitao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pobedu na nedavno održanim predsedničkim izborima, pišu američki mediji.

U belešci savetnika predsedniku povodom njegovog telefonskog razgovora sa ruskim kolegom navodno je pisalo velikim slovima: „Ne čestitati!“, prenosi BBC.

Tramp je, kako javlja CNN, uznemireno reagovao kada je u javnost procurila informacija da je od svojih savetnika za nacionalnu bezbednost dobio direktne instrukcije u materijalima za brifing da ne čestita Putinu na nedavnoj pobedi u telefonskom razgovoru u utorak ujutru, rekao je izvor upoznat sa situacijom.

Kako se navodi, Tramp se razbesneo u utorak uveče kada je svoje saradnike i savetnike pitao za koga misle da je zaslužan za curenje ove informacije primetivši da je samo mali broj članova osoblja imalo pristup tim materijalima i znalo kakve su instrukcije date za razgovor sa Putinom.

Incident, navodi ovaj izvor, otkriva dugotrajno Trampovo uverenje da u njegovoj administraciji – naročito u oblasti nacionalne bezbednosti – postoje pojedinci koji aktivno rade na njegovom podrivanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.