U trendu

Tramp će se 6. januara obratiti novinarima, na dan napada na Kapitol hil

Bivši američki predsednik Donald Tramp (Trump) izjavio je danas da će održati konferenciju za novinare 6. januara, na prvu godišnjicu napada njegovih pristalica na Kapitol hil.

Republikanski milijarder je rekao da će razgovarati o predsedničkim izborima održanim u novembru 2020. godine u Mar-a-Lagu u američkoj saveznoj državi Floridi, ponavljajući, bez osnova, da su mu na tim izborima ukradeni glasovi.

Tramp je kritikovao parlamentarnu komisiju zaduženu za istragu o napadu na Kapitol hil, smatrajući da je „izuzetno pristrasna“.

Prema njegovim rečima, trebalo bi da se vodi istraga o „lažnim predsedničkim izborima“ 2020. godine.

„Održaću konferenciju za novinare 6. januara u Mar-a-Lagu da razgovaramo o tome“, rekao je Tramp ocenjujući da se pobuna desila 3. novembra kada su održani izbori.

Tramp, koji je izgubio na izborima 2020. sa više od sedam miliona glasova od demokrate Džozefa Bajdena (Joseph Biden), nagovestio je poslednjih meseci da bi mogao da se kandiduje za još jedan predsednički mandat 2024. godine.

Parlamentarni odbor čiji rad Tramp osporava, nastoji da rasvetli dogadjaje 6. januara 2021. godine, kada je nekoliko hiljada njegovih pristalica upalo u sedište Kongresa u pokušaju da spreče zvaničnu potvrdu pobede Bajdena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.