U trendu

Tramp: Kandidati za sudiju Vrhovog suda do petka ili subote

VAŠINGTON – Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da će u petak ili subotu, nakon pogreba Rut Bader Ginzberg, predložiti svog kandidata za upražnjeno mesto u Vrhovnom sudu.

On je za „Foks end Frends“ rekao da ima spisak od petoro kandidata i da se zalaže za glasanje o kandidatu pre održavanja predsedničkih izbora 3. novembra, preneo je AP.

Tramp je odbacio izveštaje da je Ginzbergova rekla svojoj unuci da joj je želja da sudija koji će je zameniti ne bude izabran do inauguracije novog predsednika.

Predsednik SAD je rekao da misli da iza izveštaja stoje njegovi politički neprijatelji iz redova demokrata, uključujući Adama Šifa, koji je vodio istragu vezanu za opoziv, predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi i lidera demokrata u Senatu Čaka Šamera.

„Ne znam da li je to rekla, ili su to napisali Adam Šif i Šamer i Pelosi“, rekao je Tramp.

„Bio bih skloniji drugom… To zvuči kao Šamerov dogovor ili možda Pelosi ili Šifti Šifa (njegov nadimak)“, rekao je Tramp.

Trampov demokratski protivkandidat Džo Bajden takođe se zalaže za to da se novi sudija Vrhovnog suda izabere posle predsedničkih izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar