U trendu

Tramp: Napadača u Njujorku osuditi na smrtnu kaznu

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da imigrant iz Uzbekistana koji je optužen za napad kamionetom u Njujorku treba da bude osudjen na smrtnu kaznu.

Tramp je to naveo noćas na društvenoj mreži Tviter, pošto je napadač 31. oktobra kamionetom usmrtio osam ljudi na prometnoj biciklističkoj traci u Njujorku.

Američko federalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 29-godišnjeg Sajfula Saipova, poreklom iz Uzbekistana, navodeći da je ohrabren na napad pozivima ekstremističke organizacije Islamska država.

Tužioci su naveli da je Saipov zatražio da u njegovoj bolničkoj sobi bude postavljena zastava Islamske države i da je rekao da se „oseća dobro zbog onoga što je učinio“.

Tramp je počinioca napada u Njujorku u sredu nazvao „životinjom“ i pozvao na promenu imigracione politike. On je posebno izdvojio lutriju kojom se dodeljuju dozvole za boravak i rad u SAD, „zeleni kartoni“.

Predsednik SAD nije isključio mogućnost da Saipovu ne bude sudjeno u SAD, već da bude poslat u zatvor Gvantanamo, na Kubi.

Muškarac osumnjičen za napad kamionetom u Njujorku nekoliko blokova od spomenika žrtvama terorističkog napada na Svetski trgovinski centar radio je kao vozač kompanije Lift (Lyft). Ta kompanija navela je u saopštenju da saradjuje sa policijom. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.