U trendu

Tramp neće da svedoči na suđenju o opozivu u Senatu

Bivši američki predsednik Donald Tramp neće se odazvati pozivu da svedoči na suđenju o opozivu u američkom Senatu koje počinje sledeće nedelje, saopštio je njegov savetnik Džejson Miler, ocenivši taj proces kao neustavan.

Demokrate u Predstavničkom domu, koji imaju ulogu tužioca na predstojećem suđenju Donaldu Trampu u Senatu, zatražili su od bivšeg predsednika SAD da svedoči naredne nedelje o svojim postupcima pre nego što su stotine njegovih pristalica izvele smrtonosni napad na Kapitol, prenosi agencija Rojters.

“Vaše pismo potvrđuje ono što je opšte poznato: niste u mogućnost da dokažete optužbe protiv 45. američkog predsednika koji je sada u svojstvu građanina”, navodi se u odgovoru Trampovih advokata Brusa Kastora i Dejvida Šouna.

Predstavnički dom je prošlog meseca opozvao Trampa po optužbi da je podsticao pobunu tokom govora ispred Bele kuće u kojem je pozvao svoje pristalice da se „bore“ protiv njegovog poraza na izborima.

Trampovi advokati su ove nedelje odbacili optužbe, tvrdeći da je Tramp „savesno obavljao dužnost predsednika“ i da su njegove tvrdnje da je poražen na izborima zbog prevare – koje su bile neosnovane – zaštićene prvim amandmanom americkog Ustava kojim se garantuje sloboda govora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar