U trendu

Tramp nominovao Grenela i Hiksa u odbore vlade SAD

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp nominovao je specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela i dugogodišnju prijateljicu Houp Hiks za članove vladinih odbora.

Kako prenosi američki portal Politiko, to je još jedan znak da se približava kraj Trampovog vremena u Beloj kući.

Grenel je nominovan za službu u Memorijalnom savetu Holokausta SAD, dok je Hiks nominovana za člana odbora koji nadgleda prestižnu Fulbrajtovu stipendiju.

Kako se navodi, njih dvoje su samo deo pojedinaca među više od 40 ljudi imenovanih na razna „ključna mesta“ poput Komisije za likovne umetnosti, Nacionalni odbor za muzejske i književne usluge i Korporacija za penzijske beneficije.

Tramp je nominovao i bivšu državnu tužiteljku sa Floride Pam Bondi za članicu upravnog odbora Centra za umetnosti Džon F. Kenedi, kao i sekretara osoblja Bele kuće Dereka Lajonsa, koji je Trampa obavestio o svojim planovima da napusti svoju funkciju.

Osim njih, Tramp je razmatrao i Ezru Koen Vatnika, trenutnog v.d.podsekretara odbrane za obaveštajne poslove i bezbednost da predsedava Odborom za deklasifikaciju javnog interesa, dok je bivša portparolka Bele kuće Stefani Grišam nominovana za nacionalni odbor za obrazovne nauke.

Dodaje se i da je Kilijan Konvej, bivša savetnica Trampa, poznata po nekonvencionalnom ponašanju takođe među ljudima koje je Tramp nominovao za poslove u vladi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.