U trendu

Tramp oborio sopstveni rekord

Američki predsednik Donald Tramp bio je u 2017. godini predmet više viceva nego ijedna druga javna ličnost u jednoj godini, pokazuju rezultati najnovije studije američkog istraživačkog instituta, koji je utvrdio da se Trampovo ime pominje u čak 3.128 viceva.
Prema istraživanju Centra za medijska i javna pitanja Univerziteta „Džordž Mejson“, time je oboren prethodni rekord od 1.816 viceva koji je držao Tramp kao predsednički kandidat 2016. godine, prenosi AP.

Pre toga je javna ličnost čije se ime pojavljuje u najviše viceva bio 1998. tadašnji predsednik SAD Bil Klinton, a to je godina koju je obeležila njegova afera s Monikom Levinski.

„U poređenju s Trampom, Bil Klinton je zanemarljiv kad je reč o političkom humoru“, kaže Robert Lihter, direktor Centra koji već 26 godina analizira sadržinu večernjih komedija.

U studiji su analizirane šale koje su se prošle godine mogle čuti u monolozima na početku nastupa komičara, a u kojima je zabeleženo ukupno 6.337 političkih viceva, od kojih je skoro polovina bila o Trampu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.