U trendu

Tramp optuÅžuje: Krili su vakcinu da bih izgubio

Američki predsednik Donald Tramp je objavio da su rezultati o efikasnosti vakcine protiv virusa korona kompanije „Fajzer“ skrivani kako on ne bi pobedio na izborima.

Tramp je u seriji tvitova naveo da su kompanija „Fajzer“ i druge samo čekale da se izbori zavrÅĄe kako bi objavile pronalazak efikasne vakcine protiv virusa korona.

​„Nisu imali hrabrosti da to urade ranije“, napisao je Tramp i dodao i da je američka Agencija za lekove (FDA) trebalo to ranije da objavi „ne iz političkih razloga, vecĖ da bi Åživoti mogli da budu spaseni“.

​Tramp, takođe, tvrdi i da FDA i Demokratska stranka nisu Åželele da „zabeleÅži pobedu otkricĖem vakcine, vecĖ su čekali pet dana da to objave“.

On se ovom prilikom dotakao i DÅžoa Bajdena, koji je prema projekcijama američkih medija pobednik predsedničkih izbora, navodecĖi:

„Da je Bajden bio predsednik ne biste imali vakcinu joÅĄ četiri godine niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uniÅĄtila milione Åživota“.

​OptuÅžio je i medije zbog „prognoza izbornih rezultata koje su bile toliko loÅĄe da zapravo predstavljaju meÅĄanje u izbore“.

​„I bicĖe tu ponovo za četiri godine da sve ponove“, zaključio je Tramp.

Farmaceutske kompanije „Pfizer“ iz SAD i nemački „Bionteh“, saopÅĄtile su juče da njihova eksperimentalna vakcina ima efikasnost od preko 90 odsto u sprečavanju kovid-19, na osnovu početnih podataka iz velike studije, ÅĄto je velika pobeda u borbi protiv pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.