Tramp pozvao na pojačanu borbu protiv Islamske države

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da nedavni napad na jugu Francuske pokazuje da su potrebne jače mere u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država, uključujući kontrolu na granicama.

Povodom slučaja u mestu Treb na jugu Francuske, gde je jedan policajac ponudio sebe u zamenu za oslobadjanje taoca kojeg je u supermarketu držao naoružani napadač, nakon čega je podlegao povredama, Tramp je naveo na društvenoj mreži Tviter da „Francuska odaje počast velikom heroju“.

Tramp je naveo da ima „toliko hrabrosti širom sveta“ u borbi protiv Islamske države, ali i da su potrebne „još jače mere, posebno na granicama“.

Naoružani napadač u petak je najpre oteo automobil i otvorio vatru na policiju u Karkasonu, a zatim uzeo taoce u supermarketu u napadu u Trebu, inače mirnom mestu sa oko 6.000 stanovnika.

Policajac Arno Beltram (45) je medju prvim pripadnicima policije koji su u petak odgovorili na napad na supermarket u mestu Treb, a njegovom smrću je bilans žrtava povećan na četiri.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike