U trendu

Tramp se nije pojavio da svedoči pred komisijom Kongresa

VAŠINGTON – Bivši predsednik SAD Donald Tramp nije se pojavio na svedočenju pred kongresnom komisijom koja istražuje napad njegovih pristalica na Kapitol 6. januara prošle godine, saopšteno je danas iz američkog Kongresa.

Time se Tramp nije odazvao sudskom pozivu koji je komisija izdala u oktobru, saopštili su u zajedničkoj izjavi predsednik komisije Beni Tompson, demokrata, i kopredsedavajuća Liz Čejni, republikanka, prenosi Rojters.

„Istina je da se Donald Tramp, kao i nekoliko njegovih najbližih saveznika, skriva od istrage Izabrane komisije i odbija da uradi ono što je uradilo više od 1.000 drugih svedoka“, saopštili su Tompson i Čejni.

Komisija nije navela koje bi sledeće korake mogla da preduzmu protiv Trampa.

Tompson je u intervjuu za Njujork tajms rekao da ne isključuje mogucnost da traži nepoštovanje tužbe Kongresa protiv bivšeg predsednika, navodi britanska agencija.

Tramp je u petak tužio komisiju Predstavničkog doma koja istražuje smrtonosne nerede na Kapitolu 6. januara 2021. godine, u pokušaju da se zaustavi poziv komisije u kojem se traži da svedoči.

Očekuje se da će republikanci raspustiti ovu komisiju ako osvoje kontrolu nad Predstavničkim domom američkog Kongresa na međuizborima, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.