U trendu

Tramp: Severna Koreja učinila ustupke

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je Severna Koreja već učinila ustupke pred potencijalni samit u narednim mesecima, dok SAD nisu dale ništa.

Tramp je rekao da je Pjongjang učinio ustupke na denuklearizaciji, probama, istraživanju i zatvaranju nekih nuklearnih objekata.

„Govorim sebi čekaj malo, odustali su od svega toga a da im to nismo stvarno tražili“, rekao je predsednik SAD za Foks njuz, i dodao da bi to „bilo traženo, ali je uradjeno pre nego što je zatraženo“.

Tramp je tvrdio da je jedini ustupak Severnoj Koreji bio iznenadjujuća odluka da se prihvati poziv na sastanak s severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

On je priznao da je retorika koju su on i Kim koristili tokom prošle godine i dečje ruganje „nuklearnim dugmadima“ bila „baš, baš gadna“ i povećala strahove od nuklearnog rata. Prema njegovim rečima, trenutno je u toku „mnogo opasnija igra ali sve ide kako treba“.

„Nuklearni rat bi se desio da imate slabe ljude“, rekao je Tramp.

On je otkrio i više detalja o tajnom putovanju u Pjongjang direktora CIA Majka Pompea, rekavši da nije bio planiran susret s Kimom ali da su na kraju razgovarali više od sat vremena i da je sastanak bio „sjajan“, kao i da je video „neverovatne“ fotografije s tog sastanka i da bi voleo da ih objavi.

„Zapravo, uradiću to. Nije loša ideja“, rekao je Tramp.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.