U trendu

Tramp: Suđenje lov na veštice, nastavljam put

VAŠINGTON – Bivši američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da je suđenje za opoziv u Senatu koje je okončano njegovim oslobađanjem, još jedna faza „najvećeg lova na veštice u istoriji“ Sjedinjenih Američkih Država.

„Ovo je tužan komentar našeg vremena kada je jednoj političkoj partiji u Americi data slobodna mogucnost da ocrni vladavinu prava, pretvori pravosuđe u sredstvo političke osvete i progoni, ucenjuje sve one koji misle drugačije“, naveo je Tramp u saopštenju posle odluke Senata da ga oslobodi optužbi za podsticanje nasilja njegovih pristalica, u drugom suđenju za opoziv.

Tramp je zahvalio svom pravnom timu i svim senatorima i članovima Kongresa koji su „ponosno“ branili Ustav i svete pravne principe, prenosi Bi-Bi-Si.

Osvrnuo se i na budućnost pošto posle odluke Senata može da se kandiduje na sledećim predsedničkim izborima 2024. godine. „Naš istorijski, patriotski i lep pokret Učinimo Ameriku ponovo velikom je tek počeo. U predstojećim mesecima mnogo toga imam da podelim sa vama i radujem se nastavku našeg neverovatnog zajedničkog puta ka ostvarimo američku izuzetnost za sve naše ljude“, zaključio je Tramp.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar