Trampa slavili u Moskvi, Londonu i Budimpešti

Inauguraciju novog predsednika SAD Donalda Trampa slavilo je u petak oko 200 njegovih simpatizera u Londonu, kao i stotinak okupljenih u Moskvi i Budimpešti, javljaju agencije.

Kako prenosi Rojters, oko 200 simpatizera Trampa okupilo se u klubu blizu hotela Ric u Londonu kako bi proslavilo inauguraciju 45. američkog predsednika.

Oni su gledali prenos ceremonije i navijali uz crvene, bele i plave balone, od kojih su neki bili u obliku zvezde, a nakon što je Tramp položio zakletvu u klubu se moglo videti kako prisutni jedni drugima čestitaju i „bacaju koske“.

Tokom Trampovog govora, oni su nazdravljali, pogotovo kada je Tramp kazao da će iskoreniti radikalni islamski terorizam.

U Moskvi se početak Trampove predsedničke funkcije slavio uz šampanjac na zabavi nedaleko od Kremlja, a u centru sale nalazio se triptih Trampa, ruskog predsednika Vladimira Putina i francuske krajnje desničarske političarke Marin Le Pen, prenosi AP.

Jedan od sponzora ove zabave je i televizija Tsargrad, koju vodi ultradesničarski ideolog Aleksander Dugin.

Neki od učesnika zabave nosili su maske kao šalu zbog navoda da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore.

Stotinak Trampovih simpatizera okupilo se i blizu američke ambasade u Budimpešti kod spomenika Ronaldu Reganu, prenosi mađarska agencija MTI.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.